A Travellerspoint blog

Roadtrip Adelaide - Alice Springs

Overnight Coober Pedy

sunny 15 °C

Weeral vroeg moeten opstaan om de bus te nemen naar Alice Springs, we waren 2 dagen onderweg. Dit was geen guided tourbus = niet gestopt om dingen te bezoeken, maar flink doorgereden en pauzes gehouden om het sanitair te gebruiken en om te eten. Zo hebben we de eerste dag 11u op de bus doorgebracht, dus veel geslapen, want veel viel er ook niet te zien = woestijn!

Onze overnachting was in het dorpje Coober Pedy dat bekend is geworden door het vinden van opaal en waar de meeste inwoners ondergronds leven. We hebben een rondleiding gekregen in een mijn waar duidelijk werd hoe de mensen vroeger met een houweel zich een weg baanden door het gesteente om opaal te vinden, natuurlijk is dit nu allemaal door machines overgenomen.

IMG_1774_1_.pjpeg

Onze slaapplaats bevond zich "onder de grond", eigenlijk was het een plaats in een rots. We hadden op voorhand gehoord dat er een maand geleden "bedbugs" aanwezig waren in de bedden, dus waren wij er helemaal niet voor te vinden om op die plaats te overnachten, maar alles is goed en wel verlopen, de beestjes hebben ons niet lastig gevallen :-)

Als avondeten werd er ons beloofd dat we de beste pizza ooit gingen eten, maar we hebben in Belgie al veel betere pizza gegeten! Wat wel heel leuk was in die pizzaplace, was het weerzien met 2 meisjes (Jamie en Joan) van de vorige trip!

Volgende dag hebben we weer een hele dag (=8uur) op de bus gezeten, maar in de late namiddag wel iets spectaculairs gezien: een zingende dingo :-) Dingo's zijn wilde honden die in de woestijn leven en het vee opeten, dus helemaal niet zo'n geliefde dieren. Het grote verschil met honden is dat deze beesten niet blaffen, maar janken! In een benzinestation had de eigenaar een dingo opgevoed als huisdier, Dinkie genaamd. Van zodra iemand aan de piano ging zitten en een klank speelde, kroop Dinkie via een stoel op de piano, wandelde over de toetsen en jankte mee. Hilarisch!!!

In de vroege avond aangekomen in Alice Springs.

Posted by StefJanice 00:14 Archived in Australia Tagged packing

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint