A Travellerspoint blog

3 Days Outback Safari

Kings Canyon - Kata Tjuta - Uluru

sunny 21 °C

Na een korte nacht in Alice Springs, ready voor de 3 daagse.

We hadden een hele enthousiaste gids (= Huss), die heel veel wist en veel kon vertellen over de omgeving en vooral over de Aboriginals.

Onze dag was fantastisch begonnen met het verliezen van een deel bagage. We waren net een uur onderweg toen Huss plots merkte dat de deur van de trailer openstond en er een deel van de bagage ontbrak. Geen nood, toen we terugreden stonden een vrachtwagen en een jeep langs de kant met de zakken. Iedereen een kijkje gaan nemen of alles er nog was en dan verder gereden.

Volgende stop: hout sprokkelen voor ons kampvuur. Kregen goede instructies van Huss: welk hout er nodig was en hoe groot het mocht zijn.

IMG_1960_1_.pjpeg

Na de lunch een wandeling van 3u gemaakt in Kings Canyon en ook al is het hier nu winter, we hadden het lekker warm, dus een wandeling in de zomer is niet te doen.

IMG_1924_1_.pjpeg

IMG_1822_1_.pjpeg

Een hele ervaring waren de 2 overnachtingen: slapen in een swag (grote slaapzak met een matras in) in openlucht.

IMG_2050_1_.pjpeg

Echt heel mooi om onder de sterren te slapen, maar zo koud!!! Hadden heel veel kleren aan (= 2 paar kousen, een broek, een tshirt, een dun pulleke, een fleece, een dikke pull) en in onze slaapzak lagen we nog eens in onze lakenzak.

De 2de dag hebben we de wandeling "Valley of the winds" gemaakt in het Kata Tjuta National Park, adembenemend!

IMG_1997_1_.pjpeg

IMG_2019_1_.pjpeg

En natuurlijk nog een hoogtepunt was de ontmoeting met Uluru = Ayers Rock, de grootste monoliet ter wereld (=348m hoog en steekt 5km diep in de grond). Deze hebben we zowel bij zonsondergang als bij zonsopgang gezien. Prachtig hoe de kleuren veranderen!

IMG_1876_1_.pjpeg

IMG_2040_1_.pjpeg

Dag 3 zijn we begonnen met een wandeling rond Uluru, heeft ongeveer 2 uur geduurd. Je had ook de keuze om de Rock te beklimmen, maar de Aboriginals (bezitten het land waar Uluru zich bevindt) zien Uluru als een heilige plaats en hebben het niet graag dat je deze beklimt. Het is ook gevaarlijk om deze te beklimmen, er zijn al mensen gestorven! 1 Meisje van de groep heeft het gedaan en vond het geweldig.
Na lunch richting Alice Springs.

In Alice Springs zijn we 1 nacht en een halve dag gebleven. Gezellig stadje, waar heel wat Aboriginals wonen. Rond 14h25 vertrok onze vlieger richting Cairns.

Posted by StefJanice 00:38 Archived in Australia Tagged packing

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Ik dacht dat ik nu wel het mooiste gezien had maar dat is niet zo. Waw Stefanie wat een belevenis.

by Tante Rita

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint