A Travellerspoint blog

Punakaiki

Pancake Rocks

overcast 12 °C

Een kleine wandeling door het Paparoa National Park bracht ons bij de prachtige Pancake Rocks. De laagjes in de rotsen zijn door duizenden jaren regen, wind en opstuivend zeewater ontstaan.

IMG_0783_1_.pjpeg

Posted by StefJanice 02:37 Archived in New Zealand Tagged packing Comments (0)

Shantytown

Goudmijnstadje

overcast 17 °C

Voor we verder reden naar het noorden, hebben we een kleine stop gemaakt in het dorpje Shantytown dat zo'n 11 km ten zuiden van Greymouth ligt.
In dit nagebouwde goudmijnstadje hebben we enkele uurtjes doorgebracht en hier konden we ons geluk beproeven met goud zeven!

IMG_0749.jpg

IMG_0741_1_.pjpeg

IMG_0776_1_.pjpeg

Posted by StefJanice 01:49 Archived in New Zealand Tagged packing Comments (1)

Arthur's Pass

semi-overcast 15 °C

We zijn door Arthur's Pass gereden, de hoogste en spectaculairste weg door de Nieuw-Zeelandse Alpen.
Dat onze camper een beest was in het beklimmen van bergen hebben we hier wel ondervonden = in eerste versnelling de berg op rijden!
Zo hebben we die dag ook een goede daad verricht, namelijk een jongen die stond te liften meegenomen.
Wat er ook zo mooi was aan deze rit, was dat we heel goed konden zien hoe het landschap veranderde naarmate we meer van de westkust wegreden en in de buurt van de oostkust kwamen. Aan de westkust zijn er heel wat bossen en het was er bewolkt en hoe meer we in de richting van de oostkust reden veranderde het landschap van bos naar velden met op de achtergrond bergen en de zon die scheen.

IMG_0621_1_.pjpeg

Menu.jpg

Posted by StefJanice 01:22 Archived in New Zealand Tagged packing Comments (1)

Fox Glacier

Smeltende ijsberg

overcast 15 °C

Menu_005.jpg

Na een korte wandeling kwamen we aan bij de bekende gletsjer Fox Glacier.

Posted by StefJanice 01:07 Archived in New Zealand Tagged packing Comments (0)

Wanaka

Gezellig stadje

sunny 16 °C

Na The Catlins zijn we in Wanaka terechtgekomen waar de zon scheen, heel wat jongeren rondliepen, gezellige cafeetjes waren,... kortom een plaats waar we ons meteen thuis voelden.
Enkel een staanplaats vinden voor onze camper ging niet zo gemakkelijk als we dachten. We stonden op een parking in het centrum samen met 2 andere campers, dus dachten er helemaal niet aan dat we hier niet zouden mogen staan. Tot dat er om 6h 's morgens op onze camper werd geklopt en de man zich bekend maakte als de security guard. Blijkbaar waren we illegaal aan het camperen en hij verzocht ons om ons te verplaatsen buiten het centrum, want als de politie ons zou vinden, hadden we een boete van 250 euro aan ons broek, geen lachertje!
Zijn dan maar met een slaapkop op zoek gegaan naar een campeerplaats iets buiten de stad.
Hebben ook een wandeling van 4 uur gemaakt met als eindpunt een gletsjer, nl Rob Roy track. Een hele wandeling was me dat wel, redelijk wat stijgen, maar de omgeving was echt prachtig en om dan op het einde een gletsjer van zo dichtbij te zien, wauw!
Voor we verder reden naar de gletsjer Fox Glacier nog wat rondgehangen in Wanaka en van het mooie weer geprofiteerd op een terrasje.

We stonden die nacht alleen op een campingsite en hadden 's avonds toch wel een beetje schrik; enerzijds omdat het heel fel regende en waaide waardoor ons busje trilde, anderzijds omdat we elkaar schrik hadden aangejaagd.
Die nacht zou het gevaar echter van binnen komen... 's nachts zat er een muis op Stef haar haar!! Hij heeft ons heel de nacht wakker gehouden. We hebben hem nog proberen te vangen, maar hij was veel te snel. We hebben hem dan maar musli gegeven, zodat hij rustig zou zijn. De volgende dag hebben we ons muizenvallen aangeschaft...

Posted by StefJanice 00:54 Archived in New Zealand Tagged packing Comments (2)

(Entries 16 - 20 of 52) « Page 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 .. »